Română ()

Evenimente

<<    ... 6 7 8 9 10 11 12 13  >>  (63/13)

O felicitare si o carte pentru vacanta mare

În România sunt astăzi 50.000 de copii care nu au putut merge la școală nici o zi. Au stat acasă și uneori pe stradă, fără să facă nimic, fără să învețe nimic. Este o urgență, din cele tăcute, dar o urgență. În ceea ce privește resursele și accesul la o educație de calitate, diferențele între orașe și zonele periurbane și rurale variază între 20% pentru ciclul gimanzial și 13% pentru învățământul primar.

Eu, Laura, am studiat matematică, acum lucrez în IT și cred că 'educatia ne poate scoate la lumina natia' așa că de câțiva ani încerc să susțin educația în România. Felicitările le lucrez manual, creativitate, algoritmi, un plotter, panglici de satin și speranța în mai bine sunt ingredientele principale.

Ofertă de felicitări o găsiți [aici]. Dacă doriți să va alăturați campaniei noastre, puteți comandă felicitările la adresă de mail dafinus.recreativ@gmail.com. Plată se poate face prin donație Paypal sau direct prin transfer bancar, mai multe detalii găsiți [aici]

Pentru o felicitare și o carte, donația recomandată este de 10 euro.

Campania durează până pe 15 mai 2017.

Pentru întrebări ne poți contacta la:
dafinus.recreativ@gmail.com sau
laura_frentescu@yahoo.com

Împreună reușim !

Echipa de proiect - Mihaela Tilinca, Simona Alexoae, Prisecaru Oana Cristina și Laura Frentescu - și Asociația EU Reflect.

Data: 17.02.2017

Iarnă, muzică, creativitate, teatru

10. decembrie 2016 ora 14:00
Galerie Inter ART
Rosenstraße 37
70182 Stuttgart

hartă

Vă invităm la o după amiază recreativă de iarnă.

Purtați pe aripile muzicii de către Cristina și Evert van Grootel, vom realiza împreună decorațiuni de sezon cu Laura și Ana.

Împletind în firul muzicii și al delicatului meșteșugărit momente inedite de improvizație realizate sub îndrumarea Dorinei Harangus, de atelierul de joacă teatrală - "Teatrolici".

Materialele pentru decorațiuni sunt puse la dispoziție contra cost.

Intrarea este liberă. Donații sunt bine venite.

Data: 24.11.2016

Minunata lume subterană a peșterilor din Indochina

Sâmbăta, 26. noiembrie 17:30 - 20:00
Tango Palace, Wagenburgstr. 101, 70186 Stuttgart
Harta

Invitat: speologul Liviu Alexandru Valenaș

Prima parte: În adâncurile noii mari peșteri descoperite în Laos, Pha Soung System, diashow și video.
Partea a doua: Mékongul și peșterile în cuartitele din NE Thailandei, diashow

Autor: Liviu A. Valenaș, speolog, fotograf și ziarist, care a condus până acum 20 de expediții speologice în Laos și Thailanda. Pentru prima dată sunt făcute public imagini spectaculoase dintr-o zonă necunoscută până acum specialiștilor în domeniu.

În cadrul serii vor mai fi prezentate materiale având ca temă Peștera Urșilor din România, prin bunăvoința lui Dan Boia, cel care a realizat și afișul manifestării.

Moderator: Johann Heinz
Prezentarea va avea loc în limba română.

În cadrul conferinței va funcționa și un stand de cărți și reviste de speologie cu vânzare.

Partener media: "Zig-Zag de România" la Freies Radio für Stuttgart

Intrarea este liberă, donații sunt binevenite.

Data: 09.11.2016

Concert/Manifestare artistică "Unirea, sub semnul Mariei, regina tuturor românilor"

Stimate doamne, stimaţi domni,

Vă invităm la un eveniment de excepţie, un eveniment cultural complex care sperăm să bucure.

01.10.2016, ora 19.00

Concert extraordinar "Jezebel" la Stuttgart!!!

Concertul va fi însoțit de prezentarea unor lucrări de artă sub semnătura pictoriței Mirela Trăistaru, precum și de o colecție inedită formată din obiecte personale și port popular românesc care au aparținut Reginei Maria (curator Iulia Gorneanu)
Alături de Jezebel, un virtuoz al pianului şi un maestru al improvizaţiei, pianistul concertist, Alexandru Burcă.

"Evenimentul, inspirat de momentul crucial al Marii Uniri şi de personalitatea marcantă a Reginei Maria, ce a constituit liantul şi girul întregirii României, propune atât publicului din ţările gazdă, cât şi românilor din diaspora o serie de evenimente cu un conținut bogat, atât muzical cât şi vizual, care să aducă în atenția și conștiința acestuia manifestări cultural-artistice de odinioară, atât pe cele exprimate în manieră cultă, elevată, cât și pe cele născute în cartierele mărginașe ale orașelor, din care s-au ridicat artiști de valoare de diverse etnii, ce au purtat peste hotare, cu talent, profesionalism și mândrie, numele și tradițiile locurilor natale, punând în valoare identitatea și diversitatea culturală locală, reflectând, influențând și integrând, atât în cultura europeană cât și în cea universală, cântece, lucrări de artă, teatru, literatură, poezie, tradiții, port popular etc., manifestări ce vor fi transpuse într-un format contemporan." Izabela Barbu

Pentru vizitarea expozițiilor care fac parte din eveniment, uşile se vor deschide publicului larg începând cu ora 17.30.

Intrare: 10 EUR

Tango Palace
Wagenburgstr. 101
70186 Stuttgart Hartă

linkComentariu

Data: 20.09.2016

Filmul "Doar cu buletinul la Paris" de Șerban Marinescu, la RO.KINO

Vinerea 9 septembrie 2016 vă invităm la ultima seară de film românesc din cadrul RO.KINO 2016!

Regizorul filmelor "Cel mai iubit dintre pământeni", "Ticăloșii" sau "Cei care plătesc cu viața" revine cu o nouă producție despre România actuală, despre resemnare, speranță și haz de necaz. Șerban Marinescu a realizat o satiră la adresa societății românești, țesută în jurul unui profesor modest de limba franceză, care toata viața a visat să vadă Parisul.

Într-o țară a respectului pentru valoare, în care lozinca "La vremuri noi, tot noi!" nu are fundament, unde politicienii au experiența vieții reale, iar pensionarii înțeleg cu adevărat ce s-a câștigat în ’89, într-o țară în care democrația este trăită ca în vest, cu poliția mereu la datorie și în care speranța abia mai trăiește, "Doar cu buletinul la Paris" vine să întărească exact contrariul!!!

Realitatea lovește nemilos în visul celui naiv, iar oamenii onești constată că "am ajuns la mâna mitocanilor". Suntem nevoiți întotdeauna... "s-o luăm de la capăt"! (via Cinemagia)

Subtitrare în limba engleză.
O seară de film realizată în colaborare cu Paradoxfilm Bucureşti.

Regia: Șerban Marinescu
Cu: Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Răzvan Vasilescu
Durata 98 minute
Premiera în România la 15.05.2015
Intrarea liberă.

Unde?
Sala mare de la
Begegnungs- und Servicezentrum Altes Feuerwehrhaus, Stuttgart Heslach
Möringerstr. 56, 70199
Hartă

Data: 06.09.2016

<<    ... 6 7 8 9 10 11 12 13  >>  (63/13)

Caseta tehnica     Sitemap     Contact