Română ()

Evenimente

<<    ... 7 8 9 10 11 12 13 14  >>  (66/14)

Minunata lume subterană a peșterilor din Indochina

Sâmbăta, 26. noiembrie 17:30 - 20:00
Tango Palace, Wagenburgstr. 101, 70186 Stuttgart
Harta

Invitat: speologul Liviu Alexandru Valenaș

Prima parte: În adâncurile noii mari peșteri descoperite în Laos, Pha Soung System, diashow și video.
Partea a doua: Mékongul și peșterile în cuartitele din NE Thailandei, diashow

Autor: Liviu A. Valenaș, speolog, fotograf și ziarist, care a condus până acum 20 de expediții speologice în Laos și Thailanda. Pentru prima dată sunt făcute public imagini spectaculoase dintr-o zonă necunoscută până acum specialiștilor în domeniu.

În cadrul serii vor mai fi prezentate materiale având ca temă Peștera Urșilor din România, prin bunăvoința lui Dan Boia, cel care a realizat și afișul manifestării.

Moderator: Johann Heinz
Prezentarea va avea loc în limba română.

În cadrul conferinței va funcționa și un stand de cărți și reviste de speologie cu vânzare.

Partener media: "Zig-Zag de România" la Freies Radio für Stuttgart

Intrarea este liberă, donații sunt binevenite.

Data: 09.11.2016

Concert/Manifestare artistică "Unirea, sub semnul Mariei, regina tuturor românilor"

Stimate doamne, stimaţi domni,

Vă invităm la un eveniment de excepţie, un eveniment cultural complex care sperăm să bucure.

01.10.2016, ora 19.00

Concert extraordinar "Jezebel" la Stuttgart!!!

Concertul va fi însoțit de prezentarea unor lucrări de artă sub semnătura pictoriței Mirela Trăistaru, precum și de o colecție inedită formată din obiecte personale și port popular românesc care au aparținut Reginei Maria (curator Iulia Gorneanu)
Alături de Jezebel, un virtuoz al pianului şi un maestru al improvizaţiei, pianistul concertist, Alexandru Burcă.

"Evenimentul, inspirat de momentul crucial al Marii Uniri şi de personalitatea marcantă a Reginei Maria, ce a constituit liantul şi girul întregirii României, propune atât publicului din ţările gazdă, cât şi românilor din diaspora o serie de evenimente cu un conținut bogat, atât muzical cât şi vizual, care să aducă în atenția și conștiința acestuia manifestări cultural-artistice de odinioară, atât pe cele exprimate în manieră cultă, elevată, cât și pe cele născute în cartierele mărginașe ale orașelor, din care s-au ridicat artiști de valoare de diverse etnii, ce au purtat peste hotare, cu talent, profesionalism și mândrie, numele și tradițiile locurilor natale, punând în valoare identitatea și diversitatea culturală locală, reflectând, influențând și integrând, atât în cultura europeană cât și în cea universală, cântece, lucrări de artă, teatru, literatură, poezie, tradiții, port popular etc., manifestări ce vor fi transpuse într-un format contemporan." Izabela Barbu

Pentru vizitarea expozițiilor care fac parte din eveniment, uşile se vor deschide publicului larg începând cu ora 17.30.

Intrare: 10 EUR

Tango Palace
Wagenburgstr. 101
70186 Stuttgart Hartă

linkComentariu

Data: 20.09.2016

Filmul "Doar cu buletinul la Paris" de Șerban Marinescu, la RO.KINO

Vinerea 9 septembrie 2016 vă invităm la ultima seară de film românesc din cadrul RO.KINO 2016!

Regizorul filmelor "Cel mai iubit dintre pământeni", "Ticăloșii" sau "Cei care plătesc cu viața" revine cu o nouă producție despre România actuală, despre resemnare, speranță și haz de necaz. Șerban Marinescu a realizat o satiră la adresa societății românești, țesută în jurul unui profesor modest de limba franceză, care toata viața a visat să vadă Parisul.

Într-o țară a respectului pentru valoare, în care lozinca "La vremuri noi, tot noi!" nu are fundament, unde politicienii au experiența vieții reale, iar pensionarii înțeleg cu adevărat ce s-a câștigat în ’89, într-o țară în care democrația este trăită ca în vest, cu poliția mereu la datorie și în care speranța abia mai trăiește, "Doar cu buletinul la Paris" vine să întărească exact contrariul!!!

Realitatea lovește nemilos în visul celui naiv, iar oamenii onești constată că "am ajuns la mâna mitocanilor". Suntem nevoiți întotdeauna... "s-o luăm de la capăt"! (via Cinemagia)

Subtitrare în limba engleză.
O seară de film realizată în colaborare cu Paradoxfilm Bucureşti.

Regia: Șerban Marinescu
Cu: Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Răzvan Vasilescu
Durata 98 minute
Premiera în România la 15.05.2015
Intrarea liberă.

Unde?
Sala mare de la
Begegnungs- und Servicezentrum Altes Feuerwehrhaus, Stuttgart Heslach
Möringerstr. 56, 70199
Hartă

Data: 06.09.2016

Concert "Voci de la Pontul Euxin"

Invitație la concert cu soliști din România
"Voci de la Pontul Euxin"

Perioada vacanțelor nu este neapărat vacanță și pentru artiștii din România.
În turneul pe care îl întreprind în Germania în această vară, câțiva dintre ei vor poposi și la Stuttgart, încântându-ne cu arii celebre din opere și operete, din repertoriul românesc și internațional.
Raluca Dărăban- sopran (Opera din Constanța), Gabriela Dobre-mezzosopran (Opera din Constanța) și Toni Zidaru- tenor, cărora li se adaugă din Stuttgart pianista Ana Nanuashvili, vor susține în data de 21 august, începând cu ora 14.30, la finalul slujbei religioase în limba română oficiată de pr. dr. Viorel Mehedințu, care are loc în fiecare lună la Lehonardskirhe, un concert la care sunteți cu drag invitați.
Inrarea este liberă, donațiile pentru interpreți sunt binevenite.


Afișul evenimentului este realizat de graficianul constănțean, Feliz Velula.

21.08.2016, 14.30h
Lehonardskirche, Stuttgart Mitte
Leonhardsplatz 26, 70182 Stuttgart
Hartă

Organizator: EU Reflect e.V.
În colaborare cu ACOR (Asociația Cetățenilor Originari din România, Stuttgart) și cu sprijinul deosebit al d-nului Detlef Mahnke.
Partener media, "Zig-Zag de România" la Freies Radio für Stuttgart.

Imagini

Photo: Katrin Schäflein (www.picturepilot.de)

Data: 08.08.2016

De vorbă cu domnul Martin Rill privind sistemul de votare în 2016

Anul 2016 aduce schimbări pentru românii din Stuttgart și Landul Baden-Würtemberg.
Guvernul actual de tehnocrați, în dorința de a evita repetarea incidentului de tristă amintire de acum doi ani, a adus o schimbare a Legii Electorale, astfel că, pentru prima dată, va exista:
posibilitatea votului prin corespondență și posibilitatea înscrierii printr-o cerere în Registrul Electoral care, dacă ajunge a avea un minimum 100 de persoane înscrise într-o localitate, acolo se poate înființa o secție de votare.

Data de 15 august 2016 va aduce însă din nou reglementări Legii Electorale.
Se prevede ca aceste reglementări vor simplifica și îmbunătăți procedeul înscrierii în Registrul Electoral, procedeu care în acest moment dă de furcă alegătorilor.

A doua veste bună, este înființarea și darea în folosință până la sfârșitul anului 2016 a Consulatului General al României la Stuttgart, care se află deja în stadiu de amenajare la adresa: Hauptstätter Str. 68 70178 Stuttgart Hartă

Până atunci însă, în arhiva audio vă invităm să ascultați interviul realizat cu domnul Martin Rill, șeful Biroului din cadrul Consulatului Onorific al României la Stuttagrt, care ne-a făcut onoarea de a fi în studiourile Freies Radio für Stuttgart, în cadrul emisiunii de joi, 04.august 2016, a redacției "Zig-Zag de România".

 audio (audio) De vorba cu dl. Martin Rill

(link) Model cerere de inscriere in registru electoral

Data: 06.08.2016

<<    ... 7 8 9 10 11 12 13 14  >>  (66/14)

Caseta tehnica     Sitemap     Contact