Română ()

Evenimente

<<    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  >>  (67/14)

RKS a 1-a zi, ART TREFF

Duminică, 1. mai 2022

ora 14:00
loc: Galerie InterArt Stuttgart
Rosenstraße 37, 70182 Stuttgart hartă

Expoziție de artă plastică: cu artiști români care trăiesc în Germania – Bogdan Piperius, Daiana Matieș, Andra Undiez, Bedreaga Vasile, Adriana Balazs, Carmen Belean, Gert Fabritius
Gäste: Klaus Bushoff, Jaime Colan
Mail-Art-Workshop, Coordonare: Andra Undiez

Zilele Culturale Române Stuttgart 2022 sunt susținute financiar de orașul Stuttgart, Forum der Kulturen/House of Resource și Freie Tanz- und Theaterszene Stuttgart.

Imagini de la expoziție

Data: 02.05.2022

Zilele Culturale Romanesti la Stuttgart 1. - 12. Mai 2022

Organizator: EU Reflect – Verein für interkulturellen Dialog e. V. Stuttgart sprijinit de COLECTOR - un punct de întîlnire pentru artiști români din Germania

Zilele Culturale Române Stuttgart 2022 sunt susținute financiar de orașul Stuttgart, Forum der Kulturen/House of Resource și Freie Tanz- und Theaterszene Stuttgart.

Programul manifestărilor le gasiți în detaliu în mapa cu afișe
mapă cu afișe (pdf)

Data: 20.04.2022

Înființarea Corului de copii „Cantus Mundi” Stuttgart

Este cel mai amplu program de integrare socială prin muzică, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin în 2011 și derulat prin implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.
Cantus Mundi este un program din care discriminarea lipsește cu desăvârșire, bazat pe puterea extraordinară a muzicii ca factor de comunicare și de integrare socială. Este unul dintre cele mai frumoase lucruri care se întâmplă în Europa la ora actuală.
Cantus Mundi își propune să-și extindă aria de acoperire ca program de integrare socială în întreaga Europă, cu proiecte planificate în Germania, Italia, Spania și Belgia.
Site-ul oficial este www.cantusmundi.com După numai 10 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi reunește sub umbrela sa peste 1.600 de coruri. Aproape 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral atât în țară cât și în străinătate.

Urmând principiile acestui proiect național, s-a stabilit înființarea Corului de copii „Cantus Mundi” Stuttgart în colaborare cu mai multe asociații din zonă și cu sprijinul Consulatului General al României la Stuttgart.


Corul de copii „Cantus Mundi” Stuttgart va fi condus și dirijat de domnul Freddy Kafka și este afiliat, printr-un proiect omonim, Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” din București, aflat într-o relație de parteneriat cu Școala de muzică Freddy Kafka din Stuttgart. www.freddykafka.de

Copiii între 6 - 16 ani se pot înscrie la info@freddykafka.de

Data: 06.10.2021

Vitra 2021

Anamaria Daiana Matieș - Stuttgart 10.07.2021

Cafeaua aburindă își caută evadarea din termos în timp ce roțile încep să alunece domol pe șine. Ne facem scurte planuri dar nu prea multe, lăsând spontaneitatea zilei să își facă de cap în tandem cu temperatura zilei. Păduri și lanuri, case și livezi se perindă cuminți iar timpul trece mult mai repede decât am fi crezut. Schimburile de trenuri și minutele scurse nici nu le-am simțit, bucuria de a fi împreună după atâta vreme de restricții acaparându-ne cu totul. Facem scurt cu mâna de departe orașului Basel și un ultim schimb de șine ne duce în Weil am Rhein. Localitate nu prea mare, ca un cartier mărginaș al istoricului oraș scăldat la poale, de apele bătrânului fluviu. Auzisem de muzeul dedicat designului cu mulți ani în urmă când, la venirea în Germania, întâmplarea a făcut să particip în Franța, pentru câteva zile la un Workshop cu tema „Obiecte din beton“, whorkshop sponsorizat atunci printre alții de Centrul George Pompidou Paris și Vitra Design Museum. Era în anul 2000 și multe îmi erau în „Vest“ încă noi și necunoscute. linktextul integral

Data: 10.07.2021

"25% din inimă", spectacol cu public

„25% din inimă" este povestea unei românce, mamă a doi copii, despărțită de soțul ei, emigrată în Spania apoi în Germania. Datorită situației familiale și a condițiilor psihologice în care se află, nu poate învăța limba și nu se poate adapta societății în care trăiește. Aflând că are o boală de inimă, nu mai vrea să doarmă de teama unei morți neașteptate. Departe de a o salva, privarea de somn îi provoacă halucinații și îi dăunează relațiilor cu cei din jur. Rămâne izolată în propria ei casă și în trecut. În mintea Martinei ia naștere un spațiu populat de muzică, sunete, limbi străine, spectre venite din trecut și frici din prezent iar singura legătură cu lumea de afară sunt vecinele care încearcă, în felul lor, să intre în contact cu ea. Piesa este jucată de o actriță și o cântăreață reprezentând două fețe ale aceluiași personaj.
Der kreative Zuschauer este un concept experimental prin care se încearcă integrarea teatrului în limba română în spațiul teatral german. Asta ar oferi artiștilor români posibilitatea de a juca în limba lor maternă în fața unui public mai larg și mai divers și o modalitate pentru publicul german de a trece bariera lingvistică într-un mod captivant și creativ.
sâmbăta 3. julie ora 20:00, duminică 4. iulie ora 17:00
Theater am Olgaeck, Charlottenstraße 42, Stuttgart


intrare generală: 15 EUR
reducere pentru elevi studenți și pensionari: 12 EUR
membrii asociației: 10 EUR

numărul spectatorilor este limitat la 25.
rezervare bilete și informații la Manuela Nica nica@eureflect.org.

Text, directie artistica si performance: Dorina Harangus
Muzica si interpretare: Anamaria Nicoara
Scenografie, costume si artworks: Andra Undiez
Design video, animatie, design afis: Andreea Stanescu

Traducere si adaptare in limba germana: Simona Ciubotaru
Voci: Brigitta Specht, Mihaela Ardelean, Eduardo Iglesias und Maria del Amor
Foto si Streaming: Simona Ficuta
Multumim lui Liviu Craciun pentru fotografia afisului si video.

imagini

Producator/ Organizator: EU Reflect- Verein für interkulturellen Dialog
Proiect sponsorizat de
Stadt Stuttgart

House of Resources/ Forum der Kulturen

Freie Tanz- und Theater für Stuttgart

Data: 26.04.2021

<<    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  >>  (67/14)

Caseta tehnica     Sitemap     Contact