Română ()

Evenimente

<<    ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ...  >>  (66/14)

O seara de Craciun la Stuttgart

Vă invităm la o seară destinsă cu tradiționalele colinde, muzică instrumentală (pian și flaut), și o scurtă scenetă interpretată de copii in prezența lui Moș Craciun.

20 decembrie 2019 orele 17:00
Altes Feuerwehrhaus Süd
Möhringer Str. 56
70199 Stuttgart


intrare liberă, donații sunt bine venite


In program:

Prezentatoare: Ramona Hagele
Colinde de Crăciun cu Raluca Timofte << AKKA>>
Pian: Cristina Popa van Grootel, Ioan Scheffel
Flaut: Daria Alexandra Pita
Scenetă interpretată de copii: TEATROLICI
Daruri pentru copii de la Moș Craciun


Afiș
Altes Feuerwehrhaus - AWO-Stuttgart
google map

Echipa "EU Refelct e.V." și președintele asociației Dr. Emil-Dorin Scheffel vă urează "Sărbători fericite și un An Nou 2020 cu multe bucurii".

Data: 12.12.2019

Copiii de pe Marte (reluare)

Un spectacol produs de Teatrolici, rezultatul unui curs de teatru pentru copii desfășurat de-a lungul unui an școlar și coordonat de actrița Dorina Haranguș.

Scenariul ia forma unui colaj de texte cu ajutorul cărora actorii ne poartă prin diferite vârste ale omului, țintind spre infinitatea spațiul și timpului, spre cosmos. Printre alte texte de autori mai puțin cunoscuți veți recunoaște poezia "La steaua" de Mihail Eminescu și o scenă din "Micul Prinț" de Saint Exupery.

Cateva scene sunt inspirate direct din improvizația copiilor, iar întregul spectacol a fost conceput astfel ca fiecare actor să participe după vârsta și puterile sale.Scenariul și regia: Dorina Haranguș
Scenografia și costumele: Andra Undiez
Luminile: Stefan Ficuță
Afiș și fotografii: Simona Ficuță


Producator: Teatrolici, sprijinit de parinți
Organizator: EU Reflect - Verein für interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart

10 noiembrie orele 15:00

Kultur Kabinett
Kisinger Str. 66 a
70372, Stuttgart

Google Maps

Intrarea este liberă.

Locurile sunt limitate, necesită rezervare la tel : 01522 2175659 sms și whatsapp

Spectacolul acesta a fost produs cu ajutorul donațiilor colectate de la spectatori anul trecut. "Teatrolicii" vă vor fi recunoscatori cu un nou spectacol daca îi veți susține și anul acesta prin donații.

După spectacol... party !!!!!

Data: 06.11.2019

„Die Spitzen-Elf“ (Primul unsprezece)

Cautatorul de talente scriitorul roman Bogdan Cosa trimite „Primul Unsprezece“ pe teren

Lectura bilingva dintr-o selectie de poezie contemporana romaneasca. Unsprezece autoare si autori de lirica, in special din tinerele generatii, au fost selectionati: Ionut Chiva, Ruxandra Novac, Dan Sociu, Gabi Eftimie, Andrei Dosa, Cosmina Morosan, Vlad Moldovan, Elena Vladareanu, Vasile Leac, Andrei Dobos, Alex Vasies.

Autorul acestei antologii este scriitorul Bogdan Cosa, un savant in Stiinte literare. Interpretarea poeziilor in Germana, traducerea lor din Romana, apartine expertei Daria Schnurt-Hainz. Citatele din Franceza sau Engleza au fost preluate in original. Pictura de pe coperta: Bogdan Piperiu.

Actiunea este organizata de „danubebooks Verlag e.K.“, Ulm impreuna cu „EU Reflect, Verein für interkulturellen Dialog e.V.“ Stuttgart si are loc duminica 27 Octombrie 2019 de la ora 15:30 cu sustinerea prietenoasa a Galeriei InterArt, in spatiul generos din Rosenstrasse 37, 70192 Stuttgart („Bohnenviertel“).

Intrarea este libera, donatiile sunt binevenite!

Conferinta de presa (14 Septembrie 2017): Selectionerul roman, cautator de talente, trimite „Primul Unsprezece“ pe teren. „Pentru a nu fi acuzat de lipsa totala de metodologie in alcatuirea acestei antologii, am ales, pe de o parte, drept criteriu obiectiv de selectie, varsta poetilor – care, cu o singura exceptie, ca orice regula care se respecta, nu depaseste 39 de ani -, iar pe de alt aparte, la nivel ultrasubiectiv, caliatea poemelor, preferandu-le astfel pe cele care – mai mult decat sa spun ca sunt splendide in sine -,in urma lecturii succesive, au avut ceea ce a fost necesar pentru a ma convinge“.

Lectura bilingva va fi alternata, speram noi, de o schimbare inspirata pe parcursul jocului, cu muzica pentru pian in interpretarea talentatului Ioan Scheffel din Stuttgart. Schemele tactice de limba romana vor fi preluate de profunda actrita Dorina Harangus. Lectura in Germana va sta sub conducerea si indrumarea domnului Thomas Zehender din Ulm, editorul volumului.

Aceasta prezentare in formatul unei carti postale este o invitatie venita din adancul inimii la acest eveniment, dar contine si informatii prealabile importante cu scopul de a va atrage in numar cat mai mare la dupa-amiaza noastra literara.


www.danube-books.eu


Interview mit Thomas Zehender

afiș

Imagini de la Eveniment

Data: 17.09.2019

Bucurii de septembrie – Ultimele străluciri de soare – Atmosferă de Toamnă

Un colaj de muzica si literatura: J.S.Bach, M.Eminescu, F.Schiller

08 september 2019 ora 15:30
Altes Feuerwehrhaus Süd (Heslach)
Möhringer Str. 56
70199 Stuttgart-Süd.

Google Maps


Intrare liberă, pentru donații vă mulțumimmoderator: Emil-Dorin ScheffelÎn program lucrări pentru Clavecin (astăzi transpuse pentru pian) de Johann Sebastian Bach (1685-1750): Partita 2 (Extrase) trei Corale și Partita 5. Cele două Partite fac parte dintr-un ciclu compus între 1726 si 1731. La vârsta de 46 de ani, deja compozitor renumit, Maestrul publică cele șase Partite sub Titlul Clavierübung partea I, Opus 1. Pe acele timpuri doar operele publicate la o editura puteau fi denumite "Opus" și erau catalogate ca atare.

Într-o combinație excepțională dintre muzică unuia dintre cei mai vestiți compozitori germani din toate timpurile și recitațiuni din nu mai puțin celebrul poet român Mihail Eminescu (1850-1889) vom contura după-amiaza cu lirică din opera marelui maestru al poeziei germane Friedrich Schiller (1759-1805).

Tuturor celor care muncesc din greu pentru o pregatire exemplară a evenimentului le urez inspirație si puterea de a răzbi! E vorba de pianiști cu înclinație în interpretarea Operei lui J.S.Bach cum ar fi Cristina Popa van Grootel sau Ioan Scheffel, de experimentatele actrițe Dorina Harangus și Iulia Regenscheit. În mod deosebit mă bucur de prezența carismaticului vocalist Evert van Grootel.


afiș
imagini de la eveniment

Data: 19.07.2019

Îngeri și Semne - Expoziție de pictură Florin Buciuleac

De pe malul Siretului la Stuttgart

În șirul manifestărilor de susținerea artelor, asociația EU Reflect e.V. - Verein für interkulturellen Dialog Stuttgart, vă prezintă expoziția artistului plastic Florin Buciuleac.

4 august 2019 ora 15:30

Bischof-Moser-Haus
Wagnerstraße 45
70182 Stuttgart

Google Maps

Intrare liberă, donații sunt bine venite, la final șampanie și voie bună

Florin Buciuleac deseneaza o lume în mijlocul căreia se afla uimit, trist sau plin de speranţă, iar prin tablourile lui vrea să arate că nimic nu valorează omului mai mult decît gîndul bun şi speranţa că trăieşte să atinga lumea prin orice mijloc reuseste, pentru a îi face pe semenii săi să gîndească mai departe de zari, la binele ce ni e dat să-l producem ori să-l protejăm in fiecare din noi.

Atingerea pe care încearca să o adauge lumii în care trăieste înaripeaza omul cu puterea de a deveni în orice ipostază înger. Lupta pentru bine e iubirea de semeni, compasiunea, frumuseţea care musteşte în sufletul tînărului, dragostea pentru părinţi şi pentru locul din care te-ai ridicat, împărtăşirea binelui şi a frumosului.

Femeia sprijină prin puterea ei lumea, ne naşte şi ne învaţă să iubim. In ochiul artistului, in spatiul euclidian, cea mai puternică fiinţă. Locul de unde venim si-n care nu ne mai intoarcem niciodata (posibilă înterpretare a picturii alaturate).

Călătoria fiecăruia se petrece între marginile universului, dupa cum pamantenii si-l imaginează şi sunt capabil să il simtă. Tot ce facem, să atingă lumea în sensul bun al cuvîntului! Si-n veacul vecilor să lăsăm după noi semnul acestei treceri.


afiș (PDF 7,03 MB) uapriasi.ro/florin-buciuleac artblr.com/florinbuciuleac


Data: 11.07.2019

<<    ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ...  >>  (66/14)

Caseta tehnica     Sitemap     Contact