Română ()

Evenimente

<<    ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ...  >>  (63/13)

Bucurii de septembrie – Ultimele străluciri de soare – Atmosferă de Toamnă

Un colaj de muzica si literatura: J.S.Bach, M.Eminescu, F.Schiller

08 september 2019 ora 15:30
Altes Feuerwehrhaus Süd (Heslach)
Möhringer Str. 56
70199 Stuttgart-Süd.

Google Maps


Intrare liberă, pentru donații vă mulțumimmoderator: Emil-Dorin ScheffelÎn program lucrări pentru Clavecin (astăzi transpuse pentru pian) de Johann Sebastian Bach (1685-1750): Partita 2 (Extrase) trei Corale și Partita 5. Cele două Partite fac parte dintr-un ciclu compus între 1726 si 1731. La vârsta de 46 de ani, deja compozitor renumit, Maestrul publică cele șase Partite sub Titlul Clavierübung partea I, Opus 1. Pe acele timpuri doar operele publicate la o editura puteau fi denumite "Opus" și erau catalogate ca atare.

Într-o combinație excepțională dintre muzică unuia dintre cei mai vestiți compozitori germani din toate timpurile și recitațiuni din nu mai puțin celebrul poet român Mihail Eminescu (1850-1889) vom contura după-amiaza cu lirică din opera marelui maestru al poeziei germane Friedrich Schiller (1759-1805).

Tuturor celor care muncesc din greu pentru o pregatire exemplară a evenimentului le urez inspirație si puterea de a răzbi! E vorba de pianiști cu înclinație în interpretarea Operei lui J.S.Bach cum ar fi Cristina Popa van Grootel sau Ioan Scheffel, de experimentatele actrițe Dorina Harangus și Iulia Regenscheit. În mod deosebit mă bucur de prezența carismaticului vocalist Evert van Grootel.


afiș
imagini de la eveniment

Data: 19.07.2019

Îngeri și Semne - Expoziție de pictură Florin Buciuleac

De pe malul Siretului la Stuttgart

În șirul manifestărilor de susținerea artelor, asociația EU Reflect e.V. - Verein für interkulturellen Dialog Stuttgart, vă prezintă expoziția artistului plastic Florin Buciuleac.

4 august 2019 ora 15:30

Bischof-Moser-Haus
Wagnerstraße 45
70182 Stuttgart

Google Maps

Intrare liberă, donații sunt bine venite, la final șampanie și voie bună

Florin Buciuleac deseneaza o lume în mijlocul căreia se afla uimit, trist sau plin de speranţă, iar prin tablourile lui vrea să arate că nimic nu valorează omului mai mult decît gîndul bun şi speranţa că trăieşte să atinga lumea prin orice mijloc reuseste, pentru a îi face pe semenii săi să gîndească mai departe de zari, la binele ce ni e dat să-l producem ori să-l protejăm in fiecare din noi.

Atingerea pe care încearca să o adauge lumii în care trăieste înaripeaza omul cu puterea de a deveni în orice ipostază înger. Lupta pentru bine e iubirea de semeni, compasiunea, frumuseţea care musteşte în sufletul tînărului, dragostea pentru părinţi şi pentru locul din care te-ai ridicat, împărtăşirea binelui şi a frumosului.

Femeia sprijină prin puterea ei lumea, ne naşte şi ne învaţă să iubim. In ochiul artistului, in spatiul euclidian, cea mai puternică fiinţă. Locul de unde venim si-n care nu ne mai intoarcem niciodata (posibilă înterpretare a picturii alaturate).

Călătoria fiecăruia se petrece între marginile universului, dupa cum pamantenii si-l imaginează şi sunt capabil să il simtă. Tot ce facem, să atingă lumea în sensul bun al cuvîntului! Si-n veacul vecilor să lăsăm după noi semnul acestei treceri.


afiș (PDF 7,03 MB) uapriasi.ro/florin-buciuleac artblr.com/florinbuciuleac


Data: 11.07.2019

Copiii de pe Marte

Un spectacol produs de Teatrolici, rezultatul unui curs de teatru pentru copii desfășurat de-a lungul unui an școlar și coordonat de actrița Dorina Haranguș.

Scenariul ia forma unui colaj de texte cu ajutorul cărora actorii ne poartă prin diferite vârste ale omului, țintind spre infinitatea spațiul și timpului, spre cosmos. Printre alte texte de autori mai puțin cunoscuți veți recunoaște poezia "La steaua" de Mihail Eminescu și o scenă din "Micul Prinț" de Saint Exupery.

Cateva scene sunt inspirate direct din improvizația copiilor, iar întregul spectacol a fost conceput astfel ca fiecare actor să participe după vârsta și puterile sale.Scenariul și regia: Dorina Haranguș
Scenografia și costumele: Andra Undiez
Luminile: Stefan Ficuță
Afiș și fotografii: Simona Ficuță


Producator: Teatrolici, sprijinit de parinți
Organizator: EU Reflect - Verein für interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart

28 iulie orele 11:00

Kultur Kabinett
Kisinger Str. 66 a
70372, Stuttgart

Google Maps

Intrarea este liberă.

Locurile sunt limitate, necesită rezervare la tel : 01522 2175659 sms și whatsapp

Spectacolul acesta a fost produs cu ajutorul donațiilor colectate de la spectatori anul trecut. "Teatrolicii" vă vor fi recunoscatori cu un nou spectacol daca îi veți susține și anul acesta prin donații.

După spectacol... party !!!!!

Data: 10.07.2019

Aproape un sfert de veac din viața unui Artist plastic

Întâlnire la un dialog cu galeristul Horst Merkle,

Organizatori EU Reflect e.V și Galeria InterArt Stuttgart

Moderator Dr.Emil-Dorin Scheffel

Duminica 14 Iulie 2019 de la ora 14:00
La Galeria InterArt
Rosenstr.37
70182 Stuttgart

Google Maps

Intrarea este liberă. La final cafea si prăjituri!

Galeria Merkle organiza periodic expoziții de autor intr-un schimb permanent de artiști plastici renumiți din zona Stuttgart si împrejurimi cum ar fi Hannes Steinert, Ulrike Kirbach, Ruth Baumann, Rolf Urban sau Danielle Zimmermann. De asemenea erau invitati regulat artististi plastici din Germania, de exemplu Matthias Beckmann (Berlin), Annegrett Soltau (Darmstadt), Andreea Hees (Freiburg) sau de renume internațional precum Ai Udagawa (Tokyo), Susan Smith (New York) sau Fritz Panzer (Viena). De mare înteres și calitate artistică deosebită deveniseră lecturile poetice ale unei Carmen Kotarski sau cele ale romancierului si filozofului Peter O.Chotjewitz după cum și multe altele.

Punctul de atracție maximă al muncii zilnice in galerie devenise cel al schițelor, graficii, metodelor artistice de imprimare aproape tipografica: basorelief in linolium (iubit înca din vremea Galeriei „Merkle Edition“ in Bad Cannstatt), Linolschnitt, Holzschnitt (lemn), Siebdruck. In spațiul prietenos și abundent al Casei Galeriștilor în Stuttgart-West unde se adăpostea și Galeria Merkle prezenta galeristul de-a lungul timpului din ce în ce mai consistent pictură, fotografie si obiecte plastice tridimensionale. În legatură cu expozițile și vernisajele, eventuale finisaje, inspirate de temele evenimentelor respective aveau loc și prezentări video, performanțe cu dans, de cabaret chiar și muzică live cu formații din Stuttgart etc.

Trecutul si prezentul ne conduc spre viitor. Acest viitor va fi albastru sau portocaliu. Domnul Horst Merkle este un mare ințelept, de o mare sensibilitate, cu o experiență enormă. Un ochi îi este albastru celălalt portocaliu, o personaliate misterioasă. Galerist, autor, pictor, consilier artistic – un adevarat encicloped. Un partener curajos și devotat, sie insăși și prieteniei. Grozav, fantastic!

www.galerie-merkle.de
imagini de la eveniment

Data: 06.07.2019

"Ia" bluza traditională românească - Identitate si Tradiție

Duminica 23 Iunie 2019 incepând cu orele 14:00, Teatrul de animație "Piticot" impreuna cu Asociația "EU Reflect e.V" invită cetățenii din Stuttgart împreună cu familia și copiii la Maratonul Păpușilor dar și alte surprize frumoase, spectacol "Iei" organizat pentru copii și adulți, meniuri tradiționale și mult zâmbet. Așadar, pentru mai multe informatii asupra locației si spectacolului, urmariți link-ul de mai jos:

Stuttgarter Sport Club Ssc Heim
Talstraße 210-212, 70372 Stuttgart
Google Maps

Data: 09.06.2019

<<    ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ...  >>  (63/13)

Caseta tehnica     Sitemap     Contact