Evenimente

<<    1 2 3 4 5 ...  >>  (34/7)

ÔÇ×Die Spitzen-ElfÔÇť (Primul unsprezece)

Cautatorul de talente scriitorul roman Bogdan Cosa trimite ÔÇ×Primul UnsprezeceÔÇť pe teren

Lectura bilingva dintr-o selectie de poezie contemporana romaneasca. Unsprezece autoare si autori de lirica, in special din tinerele generatii, au fost selectionati: Ionut Chiva, Ruxandra Novac, Dan Sociu, Gabi Eftimie, Andrei Dosa, Cosmina Morosan, Vlad Moldovan, Elena Vladareanu, Vasile Leac, Andrei Dobos, Alex Vasies.

Autorul acestei antologii este scriitorul Bogdan Cosa, un savant in Stiinte literare. Interpretarea poeziilor in Germana, traducerea lor din Romana, apartine expertei Daria Schnurt-Hainz. Citatele din Franceza sau Engleza au fost preluate in original. Pictura de pe coperta: Bogdan Piperiu.

Actiunea este organizata de ÔÇ×danubebooks Verlag e.K.ÔÇť, Ulm impreuna cu ÔÇ×EU Reflect, Verein f├╝r interkulturellen Dialog e.V.ÔÇť Stuttgart si are loc duminica 27 Octombrie 2019 de la ora 15:30 cu sustinerea prietenoasa a Galeriei InterArt, in spatiul generos din Rosenstrasse 37, 70192 Stuttgart (ÔÇ×BohnenviertelÔÇť).

Intrarea este libera, donatiile sunt binevenite!

Conferinta de presa (14 Septembrie 2017): Selectionerul roman, cautator de talente, trimite ÔÇ×Primul UnsprezeceÔÇť pe teren. ÔÇ×Pentru a nu fi acuzat de lipsa totala de metodologie in alcatuirea acestei antologii, am ales, pe de o parte, drept criteriu obiectiv de selectie, varsta poetilor ÔÇô care, cu o singura exceptie, ca orice regula care se respecta, nu depaseste 39 de ani -, iar pe de alt aparte, la nivel ultrasubiectiv, caliatea poemelor, preferandu-le astfel pe cele care ÔÇô mai mult decat sa spun ca sunt splendide in sine -,in urma lecturii succesive, au avut ceea ce a fost necesar pentru a ma convingeÔÇť.

Lectura bilingva va fi alternata, speram noi, de o schimbare inspirata pe parcursul jocului, cu muzica pentru pian in interpretarea talentatului Ioan Scheffel din Stuttgart. Schemele tactice de limba romana vor fi preluate de profunda actrita Dorina Harangus. Lectura in Germana va sta sub conducerea si indrumarea domnului Thomas Zehender din Ulm, editorul volumului.

Aceasta prezentare in formatul unei carti postale este o invitatie venita din adancul inimii la acest eveniment, dar contine si informatii prealabile importante cu scopul de a va atrage in numar cat mai mare la dupa-amiaza noastra literara.


www.danube-books.eu


Interview mit Thomas Zehender

afiș

Data: 17.09.2019

Bucurii de septembrie ÔÇô Ultimele str─âluciri de soare ÔÇô Atmosfer─â de Toamn─â

Un colaj de muzica si literatura: J.S.Bach, M.Eminescu, F.Schiller

08 september 2019 ora 15:30
Altes Feuerwehrhaus S├╝d (Heslach)
M├Âhringer Str. 56
70199 Stuttgart-S├╝d.

Google Maps


Intrare liber─â, pentru dona╚Ťii v─â mul╚Ťumimmoderator: Emil-Dorin ScheffelÎn program lucrări pentru Clavecin (astăzi transpuse pentru pian) de Johann Sebastian Bach (1685-1750): Partita 2 (Extrase) trei Corale și Partita 5. Cele două Partite fac parte dintr-un ciclu compus între 1726 si 1731. La vârsta de 46 de ani, deja compozitor renumit, Maestrul publică cele șase Partite sub Titlul Clavierübung partea I, Opus 1. Pe acele timpuri doar operele publicate la o editura puteau fi denumite "Opus" și erau catalogate ca atare.

├Äntr-o combina╚Ťie excep╚Ťional─â dintre muzic─â unuia dintre cei mai vesti╚Ťi compozitori germani din toate timpurile ╚Öi recita╚Ťiuni din nu mai pu╚Ťin celebrul poet rom├ón Mihail Eminescu (1850-1889) vom contura dup─â-amiaza cu liric─â din opera marelui maestru al poeziei germane Friedrich Schiller (1759-1805).

Tuturor celor care muncesc din greu pentru o pregatire exemplar─â a evenimentului le urez inspira╚Ťie si puterea de a r─âzbi! E vorba de piani╚Öti cu ├«nclina╚Ťie ├«n interpretarea Operei lui J.S.Bach cum ar fi Cristina Popa van Grootel sau Ioan Scheffel, de experimentatele actri╚Ťe Dorina Harangus ╚Öi Iulia Regenscheit. ├Än mod deosebit m─â bucur de prezen╚Ťa carismaticului vocalist Evert van Grootel.


afiș
imagini de la eveniment

Data: 19.07.2019

├Ängeri ╚Öi Semne - Expozi╚Ťie de pictur─â Florin Buciuleac

De pe malul Siretului la Stuttgart

├Än ╚Öirul manifest─ârilor de sus╚Ťinerea artelor, asocia╚Ťia EU Reflect e.V. - Verein f├╝r interkulturellen Dialog Stuttgart, v─â prezint─â expozi╚Ťia artistului plastic Florin Buciuleac.

4 august 2019 ora 15:30

Bischof-Moser-Haus
Wagnerstra├če 45
70182 Stuttgart

Google Maps

Intrare liber─â, dona╚Ťii sunt bine venite, la final ╚Öampanie ╚Öi voie bun─â

Florin Buciuleac deseneaza o lume ├«n mijlocul c─âreia se afla uimit, trist sau plin de speran┼ú─â, iar prin tablourile lui vrea s─â arate c─â nimic nu valoreaz─â omului mai mult dec├«t g├«ndul bun ┼či speran┼úa c─â tr─âie┼čte s─â atinga lumea prin orice mijloc reuseste, pentru a ├«i face pe semenii s─âi s─â g├«ndeasc─â mai departe de zari, la binele ce ni e dat s─â-l producem ori s─â-l protej─âm in fiecare din noi.

Atingerea pe care ├«ncearca s─â o adauge lumii ├«n care tr─âieste ├«naripeaza omul cu puterea de a deveni ├«n orice ipostaz─â ├«nger. Lupta pentru bine e iubirea de semeni, compasiunea, frumuse┼úea care muste┼čte ├«n sufletul t├«n─ârului, dragostea pentru p─ârin┼úi ┼či pentru locul din care te-ai ridicat, ├«mp─ârt─â┼čirea binelui ┼či a frumosului.

Femeia sprijin─â prin puterea ei lumea, ne na┼čte ┼či ne ├«nva┼ú─â s─â iubim. In ochiul artistului, in spatiul euclidian, cea mai puternic─â fiin┼ú─â. Locul de unde venim si-n care nu ne mai intoarcem niciodata (posibil─â ├«nterpretare a picturii alaturate).

C─âl─âtoria fiec─âruia se petrece ├«ntre marginile universului, dupa cum pamantenii si-l imagineaz─â ┼či sunt capabil s─â il simt─â. Tot ce facem, s─â ating─â lumea ├«n sensul bun al cuv├«ntului! Si-n veacul vecilor s─â l─âs─âm dup─â noi semnul acestei treceri.


afiș (PDF 7,03 MB) uapriasi.ro/florin-buciuleac artblr.com/florinbuciuleac


Data: 11.07.2019

Copiii de pe Marte

Un spectacol produs de Teatrolici, rezultatul unui curs de teatru pentru copii desf─â╚Öurat de-a lungul unui an ╚Öcolar ╚Öi coordonat de actri╚Ťa Dorina Harangu╚Ö.

Scenariul ia forma unui colaj de texte cu ajutorul c─ârora actorii ne poart─â prin diferite v├órste ale omului, ╚Ťintind spre infinitatea spa╚Ťiul ╚Öi timpului, spre cosmos. Printre alte texte de autori mai pu╚Ťin cunoscu╚Ťi ve╚Ťi recunoa╚Öte poezia "La steaua" de Mihail Eminescu ╚Öi o scen─â din "Micul Prin╚Ť" de Saint Exupery.

Cateva scene sunt inspirate direct din improviza╚Ťia copiilor, iar ├«ntregul spectacol a fost conceput astfel ca fiecare actor s─â participe dup─â v├órsta ╚Öi puterile sale.Scenariul și regia: Dorina Haranguș
Scenografia și costumele: Andra Undiez
Luminile: Stefan Ficu╚Ť─â
Afi╚Ö ╚Öi fotografii: Simona Ficu╚Ť─â


Producator: Teatrolici, sprijinit de parin╚Ťi
Organizator: EU Reflect - Verein f├╝r interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart

28 iulie orele 11:00

Kultur Kabinett
Kisinger Str. 66 a
70372, Stuttgart

Google Maps

Intrarea este liber─â.

Locurile sunt limitate, necesită rezervare la tel : 01522 2175659 sms și whatsapp

Spectacolul acesta a fost produs cu ajutorul dona╚Ťiilor colectate de la spectatori anul trecut. "Teatrolicii" v─â vor fi recunoscatori cu un nou spectacol daca ├«i ve╚Ťi sus╚Ťine ╚Öi anul acesta prin dona╚Ťii.

Dup─â spectacol... party !!!!!

Data: 10.07.2019

Aproape un sfert de veac din via╚Ťa unui Artist plastic

Întâlnire la un dialog cu galeristul Horst Merkle,

Organizatori EU Reflect e.V și Galeria InterArt Stuttgart

Moderator Dr.Emil-Dorin Scheffel

Duminica 14 Iulie 2019 de la ora 14:00
La Galeria InterArt
Rosenstr.37
70182 Stuttgart

Google Maps

Intrarea este liber─â. La final cafea si pr─âjituri!

Galeria Merkle organiza periodic expozi╚Ťii de autor intr-un schimb permanent de arti╚Öti plastici renumi╚Ťi din zona Stuttgart si ├«mprejurimi cum ar fi Hannes Steinert, Ulrike Kirbach, Ruth Baumann, Rolf Urban sau Danielle Zimmermann. De asemenea erau invitati regulat artististi plastici din Germania, de exemplu Matthias Beckmann (Berlin), Annegrett Soltau (Darmstadt), Andreea Hees (Freiburg) sau de renume interna╚Ťional precum Ai Udagawa (Tokyo), Susan Smith (New York) sau Fritz Panzer (Viena). De mare ├«nteres ╚Öi calitate artistic─â deosebit─â deveniser─â lecturile poetice ale unei Carmen Kotarski sau cele ale romancierului si filozofului Peter O.Chotjewitz dup─â cum ╚Öi multe altele.

Punctul de atrac╚Ťie maxim─â al muncii zilnice in galerie devenise cel al schi╚Ťelor, graficii, metodelor artistice de imprimare aproape tipografica: basorelief in linolium (iubit ├«nca din vremea Galeriei ÔÇ×Merkle EditionÔÇť in Bad Cannstatt), Linolschnitt, Holzschnitt (lemn), Siebdruck. In spa╚Ťiul prietenos ╚Öi abundent al Casei Galeri╚Ötilor ├«n Stuttgart-West unde se ad─âpostea ╚Öi Galeria Merkle prezenta galeristul de-a lungul timpului din ce ├«n ce mai consistent pictur─â, fotografie si obiecte plastice tridimensionale. ├Än legatur─â cu expozi╚Ťile ╚Öi vernisajele, eventuale finisaje, inspirate de temele evenimentelor respective aveau loc ╚Öi prezent─âri video, performan╚Ťe cu dans, de cabaret chiar ╚Öi muzic─â live cu forma╚Ťii din Stuttgart etc.

Trecutul si prezentul ne conduc spre viitor. Acest viitor va fi albastru sau portocaliu. Domnul Horst Merkle este un mare in╚Ťelept, de o mare sensibilitate, cu o experien╚Ť─â enorm─â. Un ochi ├«i este albastru cel─âlalt portocaliu, o personaliate misterioas─â. Galerist, autor, pictor, consilier artistic ÔÇô un adevarat encicloped. Un partener curajos ╚Öi devotat, sie ins─â╚Öi ╚Öi prieteniei. Grozav, fantastic!

www.galerie-merkle.de
imagini de la eveniment

Data: 06.07.2019

<<    1 2 3 4 5 ...  >>  (34/7)