Evenimente

<<    1 2 3 4 5 6 7 8 ...  >>  (70/14)

ATELIER DE ARTĂ PLASTICĂ PENTRU COPII

EU Reflect - Verein für interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart organizează un ATELIER DE ARTĂ PLASTICĂ PENTRU COPII cu vârste între 8 și 18 ani.
Participarea la atelier este gratuită.

Atelierul se va desfășura duminică 25 septembrie 2022 între orele 11.00 și 16.00 și va avea loc la Școala de Artă respectiv în Atelierul “Beva” în 89073 Ulm, Frauenstrasse 134.

Atelierul respetiv Școala de Artă “Beva” aparțin artistului Vasile Bedreaga, artist cu o experiență pedagogică de peste 25 de ani în formarea artistică a tinerilor și adulților, care are în palmaresul artistic numeroase participări la expoziții în cadrul diferitelor evenimente / muzee în Europa, China și SUA, precum și lucrări efectuate la solicitarea unor persoane private.

Atelierul creativ este intensiv, iar în cadrul lui copiii vor face cunoștință cu diferite tehnici cum ar fi: serigrafie, ceramică, sticlă, grafică, design și pictură în ulei și vor învăța o tehnică mixtă de creare a autoportretului.

Mai multe detalii despre artistul Vasile Bedreaga se pot găsi pe www.galerie-beva.de.

Puteți să vă înscrieți copiii până la data de 20 septembrie 2022 la telefon: 0173 38777 22 sau email sekretariat@eureflect.org.

Precizăm că numărul de locuri este limitat la 8 copii.
Dacă aveți întrebări, vă rog adresați-le în comentarii (dacă e pe facebook).

Cu gânduri bune,
Simona Wood
---------------------------------------------------------------
Sekretariat
EU Reflect - Verein für interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart

Data: 12.09.2022

Zilele Culturale Române Stuttgart 2023

Dragi colegi de asociație,

în primul rând sper că ați avut parte cu toții de o vara frumoasă și liniștită, iar acest mesaj va găsește sănătoși și optimișți, în ciuda vremurilor pe care le trăim.

Sâmbătă 17 septembrie 2022 între orele 13:30 - 16:30 vă invităm cu mare drag la o întâlnire, în care vom face un prim pas către ediția a II-a a “Zilelor Culturale Române Stuttgart 2023”.

Pentru a reuși un program cât mai variat și care să vină în întâmpinarea cât mai multor nevoi, s-a propus o ședință de Brainstorming / furtună de idei, prin care să se genereze idei de activități pentru festival. Brainstormingul va fi moderat de Dorina Haranguș.

Ce înseamnă brainstormingul și cum funcționează el? Brainstormingul sau furtună de idei nu este doar o ședință de grup în care se generează idei referitoare la un subiect, ci și o tehnică prin care se ajunge la idei noi și se îmbunătățesc și dezvoltă cele vechi, prin puterea de conexiune a grupului.

Aici sunt câteva reguli și necesități, pentru ca brainstormingul să fie eficient:
• ideile care vin în brainstorming sunt / trebuie să fie spontane. Desigur se pornește de la idei de bază / tematică / subiect și se declanșează o furtună de idei, în care oricine poate spune orice. Ei bine, în acel vârtej se vor genera ideile noi, bune, geniale;
• pentru a fi spontan și creativ, în procesul brainstorming se elimină orice soi de judecată de valoare sau competență, pentru că orice judecată blocheza procesul creativ și inhibă spontaneitatea;
• în brainstorming se aruncă în spațiul ideatic comun orice idee care îți vine în minte legată de un subiect, bună, proastă sau genială, nu contează ; toate ideile vârf se notează. O să ne dăm seama atunci, ce să notăm;
• o idee nu foarte bună poate să genereze în altul o idee genială. Așa funcționează. Ideile se dezvoltă pornind de la simplu și trecând prin creierele tuturor;
• condiția de bază este, să nu existe judecată;
• critic este exclusă;
• deci, nu se judecă, nu se analizează, nu se critică;
• se fac doar conexiuni de idei;
• tot ceea ce se spune în brainstorming, este acceptat ca și corect. Absolut tot. Asta este.
Brainstormingul are nevoie de un moderator. Moderatorul va facilita de exemplu, depășirea momentelor de tăcere care sunt inevitabile, prin refocalizare.
Moderatorul va propune la ședință câteva exerciții simple de conexiune și de stimulare a spontaneității și creativității ca bază de pornire, pentru a da rezultate cât mai bune.

Întrebările la care vom răspunde în amănunt vor fi:
- ce fel de evenimente culturale vrea să facă și să prezinte asociația în festival?
- ce fel de eveniment cultural ți-ar plăcea ție, individual, să faci sau să vezi?
- ce fel de evenimente crezi că sunt necesare, pentru a atinge scopul asociației (dialogul intercultural), pentru a dezvolta și a crește vizibilitatea asociației și relevanța ei?
O să fie distractiv și sunt convinsă, că vom genera niște idei grozave!
Deci, pregățiți-va pentru creativitate!!!

Dacă nu puteți participa, vă rugăm să ne trimiteți ideile voastre prin email și noi le vom pune în spațiul de idei.

Întâlnirea va avea loc în 70176 Stuttgart, Schlossstrasse 76 la parter.

În speranța că veți reuși să dați curs invitației noastre , vă doresc o săptămână liniștită !

Cu gânduri bune,
Simona Wood
---------------------------------------------------------------
Sekretariat
EU Reflect - Verein für interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart

Data: 12.09.2022

Adunare generală

Pe 14 mai 2022 a avut loc adunarea generală a asociației. Cu această ocazie au avut loc alegerile pentru un nou comitet de conducere. Noii membrii din executiv sunt:

Manfred-Sorin Kafka (Președinte)
Roland Sonleitner (Vicepreședinte)
Simona Wood (Secretariat)
Manuela Nica (Casieră)
Dorina Harangus (Manager de proiect)

Comitetului vechi i s-a mulțumit pentru munca depusă, în special pentru reușita festivalului "Zilele Culturii Române 2022" la Stuttgart.


Executiv

Data: 15.05.2022

RKS a 9-a zi, Tradiții

Joi, 12. mai 2022

Loc: Theater am Olgaeck
Charlottenstr. 44 / 70182 Stuttgart

ora 16:00 - 22:00

TRADIȚII
Prezentarea portului popular românesc
Prezentare: Nelu Dumitrescu (Deutsch)

Ansamblu de dansuri populare: HORA SATULUI
Coordonator: Virginia Kreite

Orchestra de muzică populară:
Taraful Marius Stoian

Workshop: Muzicâ și Dansuri populare

Mâncăruri și băuturi tradiționale
Intrare liberă
Rezervare loc nica@eureflect.org

Zilele Culturale Române Stuttgart 2022 sunt susținute financiar de orașul Stuttgart, Forum der Kulturen/House of Resource și Freie Tanz- und Theaterszene Stuttgart.

Data: 13.05.2022

RKS a 8-a zi, Atelier Artă Performativă

Zilele Culturale Române Stuttgart 2022 sunt susținute financiar de orașul Stuttgart, Forum der Kulturen/House of Resource și Freie Tanz- und Theaterszene Stuttgart.

Data: 12.05.2022

<<    1 2 3 4 5 6 7 8 ...  >>  (70/14)