Asocia╚Ťia

Pornit de la grupul redactorilor care formau la data respectivă ┬äZig-Zag de Rom├ónia┬ô la Freies Radio f├╝r Stuttgart, cărora spațiul redacțional ├«n multitudinea acțiunilor extra radio nu le mai era suficient, se năștea ├«n anul 2014, ideea unei noi forme de organizare, căreia i s-au adăugat tot mai mulți simpatizanți, oameni de bine care, ├«n decursul timpului participaseră activ la acțiunile redacției dar și alții, interesați și atrași de noul grup. Ideile noilor veniți s-au adăugat, s-au diversificat, s-au ├«ncropit ├«ncet-├«ncet, ca plămădeala bine amestecată, pentru viitoarea coacere.

Avantajul era că nu se pleca pe un teren gol. Viața de redacție, munca ├«n echipă, cu ușoare sau mai puțin ușoare provocări, toate la un loc, au arătat că se poate mai mult și acest lucru se poate realiza numai c├ónd bunăvoința este de partea tuturor, ├«n primul r├ónd, ├«n a oferi.

Redacția a rămas, ea ├«și duce munca independent mai departe, și-a găsit ├«nsă mai mulți susținători și deja numai acest aspect ├«i dă motivația continuării. EUReflect, organizație e.V., ├«și propune un dialog ├«ntre oameni, ├«ntre culturi. Ea reflectă munca, aspirațiile, cunoștințele, dragostea pentru frumos ├«n toleranță și acceptanță ├«ntr-o Europă ai cărei copii suntem cu toții, ├«n pace și ├«nțelegere. Ea ne ├«ndeamnă și la a reflecta la spațiul ├«n care trăim, la problemele cu care ne confruntăm cu toții, fiecare ├«n parte dar și toți ├«mpreună. Ne ├«ndeamnă la a găsi, tot ├«mpreună, soluții pentru a ne fi mai bine, ├«ntr-o lume multiculturală ├«n care globalizarea ne face să ne pierdem uneori, păstr├óndu-ne totodată identitatea, ├«mpărtășind dar și acumul├ónd, ├«nvăț├ónd. EUReflect, pornită de la un nucreu de rom├óni, ├«și deschide brațele spre lume, o lume pe care ne-o dorim cu toții mai bună, ├«n toate frumusețile ei.

Daiana Matieș
Stuttgart 2015

pres─â, INTERKULTUR STUTTGART Nr. 4/17