Română ()

Evenimente

<<    ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  >>  (69/14)

Șezătoare- Atelier Mărțișor 2019Luna februarie ne aduce un Dragobete dar și pragatirea unui Mărțișor.
Că îl primim sau îl dăruim, el este simbolul îndrăgit al mai multor popoare din Balcani, la începutul lunii martie.
Cu amuletă sau fără, micuțul simbol al primăverii este ca origine greu de fixat în istorie, fiecare popor având tendința de a-și însuși apartenența primiei apariții.
Aceste popoare prețuiesc și se împodobesc cu mirajul împletirii celor două culori, de mii de ani, în ritualuri ce vestesc sosirea primăverii, renașterea naturii.
Continuând și noi propria tradiție de câțiva ani, înaintea zilei de 1 Martie, ne vom întâlni și vom încerca să confecționăm câteva mărtișoare, de această dată, pentru a doua oară, la invitația coordonatorilor de la Bischof-Moser-Haus, Stuttgart.
Așadar, EU Reflect e.V. -Asociație pentru dialog intercultural, Stuttgart, vă invită să vă alăturați Team-ului la Șezătoarea-Mărțișor
din acest an, în încercarea de a satisface curiozitatea gazdelor dar și de a face o mică bucurie atât celor prezenți cât și celor cărora doriți apoi să le dăruiți.

Data: 24.02.2019, ora 13:30
Adresa: Bischof-Moser-Haus,
Wagnerstr. 35, 70182 Stuttgart


EU Reflec e.V. Team

Foto* Hugo Balazs

Data: 10.02.2019

Marea Unire - România la 100 de ani

Vă invităm la o nouă manifestare organizată de asociația
EU Reflect-Asociație pentru Dialog Intercultural Stuttgart e.V.!

Dedicat Centenarului României, în colaborare cu Agenția de presă Agerpres București, care va veni special la Stuttgart cu un film documentar-istoric în realizare proprie, intitulat „Marea Unire - România, la 100 de ani“ și o expoziție de fotografii tot din arhiva proprie "România -Evoluție", evenimentul sperăm să atragă nu numai cetățenii originari din spațiul carpato-danubiano-pontic, ci și pe toți cei interesați de istoria României în context european.

Printre invitații la discuțiile deschise urmate vizionării filmului, ne bucurăm să îi salutăm până în prezent pe: Adrian Teleabă- istoric, Dr.med. Mihai Neagu- directorul Bibliotecii Române din Freiburg.

Desenele copiilor de la expoziția lor din acest an, își vor găsi și ele un locșor iar încheierea o vom face cu grupul de dansuri "Hora satului" Stuttgart.
Filmul este prezentat cu subtitrare în limba germană.
Discuțiile vor avea loc deasemenea în limba germană.

Partea muzical artistică va fi susținută în cadrul manifestării de prof. Ionel Chiriță (Scoala de muzică "Meloakustika" din Mannheim) împreună cu copiii dânsului, Maria Iuliana și Dumitru Chiriță.

https://www.chirita-musik.de

Partener media: "Zig-Zag de România"la Freies Radio für Stuttgart

18.11.2018, 17:00h
în Kleiner Kursaal-Bad Cannstatt

Königsplatz 1
70372 Stuttgart
Kleiner Kursaal

Vă așteptăm! EU Reflect e.V. Team

Data: 25.10.2018

Poeme Roumain/George Enescu-Ein Musikgenius Europas, 12.10.2018 Reșița

În programul complex dedicat Centenarului României în 2018, asociația EU Reflect e.V. Stuttgart, în dorința sa de a crea punți interculturale și a face mai mult cunoscută muzica enesciană în context european, vă invită la concert.

Colega noastră, pianista Cristina Popa van Grootel a organizat astfel un eveniment deosebit, avându-l în centru pe marele maestru George Enescu.

Alături de acorduri enesciene, în program vor mai fi lucrări de Bela Bartok, Johannes Brahms și Maurice Ravel.
La vioară, Wolfgang Jellinek.

12.10.2018, 19-22.00h

Intarea este liberă, donațiile sunt binevenite!

Altes Feuerwehrhaus Süd
Gemeinwesenzentrum | Begegnungs- und Servicezentrum
AWO Stuttgart
Möhringer Str. 56
70199 Stuttgart

Altes Feuerwehrhaus - AWO-Stuttgart

Data: 25.09.2018

Expoziție 2018: Costum popular românesc. Costum popular internațional

Expoziția copiilor, ediția 2018:
Costum popular românesc - Costum popular internațional

Părinți! Copii!
Copii și părinți, bunici, educatori îndrumători, dăm startul la creativitate pentru 2018, încununarea rezultatelor ajungând și în acest an pe simezele de la Globaleszimmer Welthaus Stuttgart.

Tema propusă: costumul popular

Adresat copiilor de toate naționalitățile, expoziția se dorește o formă în plus de comunicare, deschidere, cunoaștere, acceptanță, schimb de idei în scop educațional de lărgirea orizonturilor într-o lume fără granițe, aceea a copilăriei.

Vernisajul va avea loc în data de sâmbătă 12 mai 2018, de la ora 14.00.

Vă așteptăm cu drag pe toți copiii care iubesc desenul, cu vârste cuprinse între 3-17 ani.

LUCRĂRI: dimenisiuni A4 până la A3. Pot fi pe hârtie, carton, placaj în orice tehnică vă doriți.

Predarea lucrărilor se va face până la data de 5 mai 2018 la adresa Esslingerstr. 24, 70186 Stuttgart, pentru EU Reflect e.V.

Invitați special, prietenii noștri din trupa "Teatrolici"..

Echipa EU Reflect e.V.

Data: 21.02.2018

Șezătoare la EU Reflect e.V. Stuttgart, gazdă InterArt Galerie

Începând din data de 16.01.2018, de la ora 18.00, asociația EU Reflect e.V. Stuttgart vă invită pentru câteva săptămâni în zilele de marți, la sezătoare.
Ne vom întâlni în spațiile galeriei InterArt, Stuttgart.

Vom încerca împreună să pătrundem în tainele iilor și cămeșilor. Ce sunt, de câte feluri, puțină istorie, prezentare de modele, cum se croiesc și, ceea ce este partea forte a acestor întâlniri, vom lua acul în mână și, după ce ne vom încuraja puțin reciproc, vom încerca să dăm formă și culoare unor ii și cămeși pentru copii, cu modele mai simple, asta așa, ca de început, fără a avea pretenții de meșteri populari. Cine dorește, le poate realiza pentru sine sau ca donații către copii fără prea multe posibilități.

Care este valoarea portului popular? Cum facem diferența între calitate și Kitsch, când se poartă și ce, întrebări multe, răspunsuri și mai multe. Cum se croiesc, de ce materiale este nevoie, etc....pot curge pagini întregi.
Internetul oferă și el foarte mult dar experiența proprie, este cea care ne îmbogățește spiritual și ne lărgește orizonturile înțelegerii.
Este ca diferența dintre a privi o fotografie cu un peisaj minunat și posibilitatea de a fi acolo și a simți parfumul florilor.
Aducem cu noi curiozitate, deschidere, înțelegere, voie bună și ce iese, depinde de fiecare dintre noi.

Îndrumător ne va fi Nelu Dumitrescu, invitatul nostru, căruia îi mulțumim pentru implicare.

Pentru data de 27.02.18,fiind numai cu câteva zile înainte de 1 Martie, la această sezătoare vom confecționa mărtișoare și felicitări de primăvară.

Pauză din data de 27.03.18-17.04.18


Adreasa
Galerie InterArt
Rosenstrasse 37
Stuttgart Mitte

Galerie InterArt Stuttgart
Rosenstraße 37, 70182 Stuttgart (Bohnenviertel)


Data: 20.02.2018

<<    ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  >>  (69/14)

Caseta tehnica     Sitemap     Contact