Română ()

Evenimente

<<    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  >>  (68/14)

RKS a 2-a zi, Muzică și Poezie

Joi, 5. mai 2022
loc: Theater am Olgaeck
Charlottenstr. 44 / 70182 Stuttgart Karte

ora: 17:00
SUNETE DIN ROMÂNIA / KLÄNGE AUS RUMÄNIEN
Audioinstallation

ora 17:30
Literarischer Kreis zeitgenössische Poesie
Sprachen: Rumänisch und Deutsch

ora 18:00
"AMINTIRILE LUMINII / DIE ERINNERUNGEN DES LICHTS "
Dichterin, Gesang und Gitarre: Simona Ciubotaru

ora 19:00
Răsunete din Bucovina / Klänge aus Bukowina
"TOCMAI CE NINGE-N UCRAINA , MAMĂ... / ES FÄLLT NUN, MUTTER, SCHNEE IN DER UKRAINE..."

Poetry performance über Paul Celans Frühwerk
Sprache und Gesang: Mihaela Claudia Condrat
Am Cello: Angela von Gündell

Sprachen: Rumänisch und Deutsch
Es wird um Sitzplatzreservierung gebeten nica@eureflect.org

Zilele Culturale Române Stuttgart 2022 sunt susținute financiar de orașul Stuttgart, Forum der Kulturen/House of Resource și Freie Tanz- und Theaterszene Stuttgart.

Imagini de la eveniment

Data: 04.05.2022

RKS a 1-a zi, ART TREFF

Duminică, 1. mai 2022

ora 14:00
loc: Galerie InterArt Stuttgart
Rosenstraße 37, 70182 Stuttgart hartă

Expoziție de artă plastică: cu artiști români care trăiesc în Germania – Bogdan Piperius, Daiana Matieș, Andra Undiez, Bedreaga Vasile, Adriana Balazs, Carmen Belean, Gert Fabritius
Gäste: Klaus Bushoff, Jaime Colan
Mail-Art-Workshop, Coordonare: Andra Undiez

Zilele Culturale Române Stuttgart 2022 sunt susținute financiar de orașul Stuttgart, Forum der Kulturen/House of Resource și Freie Tanz- und Theaterszene Stuttgart.

Imagini de la expoziție

Data: 02.05.2022

Zilele Culturale Romanesti la Stuttgart 1. - 12. Mai 2022

Organizator: EU Reflect – Verein für interkulturellen Dialog e. V. Stuttgart sprijinit de COLECTOR - un punct de întîlnire pentru artiști români din Germania

Zilele Culturale Române Stuttgart 2022 sunt susținute financiar de orașul Stuttgart, Forum der Kulturen/House of Resource și Freie Tanz- und Theaterszene Stuttgart.

Programul manifestărilor le gasiți în detaliu în mapa cu afișe
mapă cu afișe (pdf)

Data: 20.04.2022

Înființarea Corului de copii „Cantus Mundi” Stuttgart

Este cel mai amplu program de integrare socială prin muzică, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin în 2011 și derulat prin implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.
Cantus Mundi este un program din care discriminarea lipsește cu desăvârșire, bazat pe puterea extraordinară a muzicii ca factor de comunicare și de integrare socială. Este unul dintre cele mai frumoase lucruri care se întâmplă în Europa la ora actuală.
Cantus Mundi își propune să-și extindă aria de acoperire ca program de integrare socială în întreaga Europă, cu proiecte planificate în Germania, Italia, Spania și Belgia.
Site-ul oficial este www.cantusmundi.com După numai 10 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi reunește sub umbrela sa peste 1.600 de coruri. Aproape 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral atât în țară cât și în străinătate.

Urmând principiile acestui proiect național, s-a stabilit înființarea Corului de copii „Cantus Mundi” Stuttgart în colaborare cu mai multe asociații din zonă și cu sprijinul Consulatului General al României la Stuttgart.


Corul de copii „Cantus Mundi” Stuttgart va fi condus și dirijat de domnul Freddy Kafka și este afiliat, printr-un proiect omonim, Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” din București, aflat într-o relație de parteneriat cu Școala de muzică Freddy Kafka din Stuttgart. www.freddykafka.de

Copiii între 6 - 16 ani se pot înscrie la info@freddykafka.de

Data: 06.10.2021

Vitra 2021

Anamaria Daiana Matieș - Stuttgart 10.07.2021

Cafeaua aburindă își caută evadarea din termos în timp ce roțile încep să alunece domol pe șine. Ne facem scurte planuri dar nu prea multe, lăsând spontaneitatea zilei să își facă de cap în tandem cu temperatura zilei. Păduri și lanuri, case și livezi se perindă cuminți iar timpul trece mult mai repede decât am fi crezut. Schimburile de trenuri și minutele scurse nici nu le-am simțit, bucuria de a fi împreună după atâta vreme de restricții acaparându-ne cu totul. Facem scurt cu mâna de departe orașului Basel și un ultim schimb de șine ne duce în Weil am Rhein. Localitate nu prea mare, ca un cartier mărginaș al istoricului oraș scăldat la poale, de apele bătrânului fluviu. Auzisem de muzeul dedicat designului cu mulți ani în urmă când, la venirea în Germania, întâmplarea a făcut să particip în Franța, pentru câteva zile la un Workshop cu tema „Obiecte din beton“, whorkshop sponsorizat atunci printre alții de Centrul George Pompidou Paris și Vitra Design Museum. Era în anul 2000 și multe îmi erau în „Vest“ încă noi și necunoscute. linktextul integral

Data: 10.07.2021

<<    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  >>  (68/14)

Caseta tehnica     Sitemap     Contact