Română ()

Evenimente

<<    ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  >>  (70/14)

Aproape un sfert de veac din viața unui Artist plastic

Întâlnire la un dialog cu galeristul Horst Merkle,

Organizatori EU Reflect e.V și Galeria InterArt Stuttgart

Moderator Dr.Emil-Dorin Scheffel

Duminica 14 Iulie 2019 de la ora 14:00
La Galeria InterArt
Rosenstr.37
70182 Stuttgart

Google Maps

Intrarea este liberă. La final cafea si prăjituri!

Galeria Merkle organiza periodic expoziții de autor intr-un schimb permanent de artiști plastici renumiți din zona Stuttgart si împrejurimi cum ar fi Hannes Steinert, Ulrike Kirbach, Ruth Baumann, Rolf Urban sau Danielle Zimmermann. De asemenea erau invitati regulat artististi plastici din Germania, de exemplu Matthias Beckmann (Berlin), Annegrett Soltau (Darmstadt), Andreea Hees (Freiburg) sau de renume internațional precum Ai Udagawa (Tokyo), Susan Smith (New York) sau Fritz Panzer (Viena). De mare înteres și calitate artistică deosebită deveniseră lecturile poetice ale unei Carmen Kotarski sau cele ale romancierului si filozofului Peter O.Chotjewitz după cum și multe altele.

Punctul de atracție maximă al muncii zilnice in galerie devenise cel al schițelor, graficii, metodelor artistice de imprimare aproape tipografica: basorelief in linolium (iubit înca din vremea Galeriei „Merkle Edition“ in Bad Cannstatt), Linolschnitt, Holzschnitt (lemn), Siebdruck. In spațiul prietenos și abundent al Casei Galeriștilor în Stuttgart-West unde se adăpostea și Galeria Merkle prezenta galeristul de-a lungul timpului din ce în ce mai consistent pictură, fotografie si obiecte plastice tridimensionale. În legatură cu expozițile și vernisajele, eventuale finisaje, inspirate de temele evenimentelor respective aveau loc și prezentări video, performanțe cu dans, de cabaret chiar și muzică live cu formații din Stuttgart etc.

Trecutul si prezentul ne conduc spre viitor. Acest viitor va fi albastru sau portocaliu. Domnul Horst Merkle este un mare ințelept, de o mare sensibilitate, cu o experiență enormă. Un ochi îi este albastru celălalt portocaliu, o personaliate misterioasă. Galerist, autor, pictor, consilier artistic – un adevarat encicloped. Un partener curajos și devotat, sie insăși și prieteniei. Grozav, fantastic!

www.galerie-merkle.de
imagini de la eveniment

Data: 06.07.2019

"Ia" bluza traditională românească - Identitate si Tradiție

Duminica 23 Iunie 2019 incepând cu orele 14:00, Teatrul de animație "Piticot" impreuna cu Asociația "EU Reflect e.V" invită cetățenii din Stuttgart împreună cu familia și copiii la Maratonul Păpușilor dar și alte surprize frumoase, spectacol "Iei" organizat pentru copii și adulți, meniuri tradiționale și mult zâmbet. Așadar, pentru mai multe informatii asupra locației si spectacolului, urmariți link-ul de mai jos:

Stuttgarter Sport Club Ssc Heim
Talstraße 210-212, 70372 Stuttgart
Google Maps

Data: 09.06.2019

Weissenhofsiedlung Stuttgart -Besuch des Museum-Vizită la muzeu


Așa cum ne-am obișnuit de la înființarea asociației EU Reflect e.V., ne-am propus pe cât posibil ca în fiecare an să facem o vizită de „cultură generală“ și, pornind cu cea la Muzeul Besarabiei din Stuttgart, trecând prin culisdele Operei și Teatrului de Stat Stuttgart, prin sediul SWR, Biblioteca Română Freiburg…iată că anul acesta ne oprim asupra curentului Bauhaus, foarte bine reprezentat în Stuttgart, curent care, în acest an, împlinește 100 de ani de existență.

Curentul Bauhaus, fondat la Weimar în 1919 de către arhitectul Walter Gropius, s-a manifestat în arhitectura, arte plastice, design, fotografie, mobilier şi decorările interioare ale secolului al XX-lea, renunțându-se la stilul clasic și, prin reduceri la esențe, orientarea spre practic, funcţional și simplu, cu linii clare și precise.
O revoluție de stil, greu acceptată la începutul anilor 1900, care însă ne înconjoară și astăzi.
"De trei ani de când locuiesc în acest oraş minunat, am observat că puţine oraşe din lume au o amprentă a stilului Bauhaus mai clară decât Bucureştiul. Vă invit pe toţi, în acest an special, la o vânătoare de comori în Bucureşti, în căutarea caselor Bauhaus. Poate că nu sunt aceste clădiri în cea mai bună stare... Numele creatorilor acestor clădiri sunt Horia Creangă, Marcel Iancu, Henriette Delavrancea, Duiliu Marcu, la acea vreme o dovadă a adevăratei modernităţi care a sosit atunci în oraşele româneşti. Putem să redescoperim această bogăţie", a afirmat ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt. www.agerpres.ro
"Nu mai puţin de trei expoziţii îşi propun să prezinte într-un mod accesibil arhitectura şi principiile şcolii de artă pentru un public larg, iar ciclul expoziţional începe pe 6 aprilie, la Weimar, în noul muzeu care a încorporat fundaţia Bauhaus, continuă la Berlin, pe 6 septembrie, şi la Dessau, unde se deschide, de asemenea, o nouă instituţie dedicată mişcării artistice, pe 8 septembrie. .."www.gandul.info

Vom face așadar o punte nevăzută între Stuttgart și București, încercând să înțelegem curentul care a marcat atât de profund generații, vizitand complexul arhitectural din Killesbeg, Stuttgart. Data, 18.05.2019

Data: 14.05.2019

Zaubertöne und Beschwörung-Muzică și film

Ne-am obișnuit de-a lungul anilor, să avem seri de muzică sau seri de film.

De această dată, ne-am gândit să le combinăm și experimental, să avem bucuria diversității în armonie.
Iar când elementele sunt de bună calitate, pentru cei prezenți nu poate fi decât o seară care să meargă direct la suflet.

Asociația EU Reflect e.V. Stuttgart vă invită la o nouă manifestare artistică, în care muzica și filmul vor face un parteneriat de excepție.

Astfel, vom avea marea bucurie de a o aplauda la scenă deschisă pe Anamaria Nicoară (pian și voce), care va susține un recital deosebit, intitulat "Cântece și descântece". Vom asculta prelucrări din folclor dar și din melodiile proprii, de o mare sensibilitate, în limba română și engleză.
www.anamaria-nicoara.ro

În regia lui Björn Reinhardt, în anul 2016, noi mai prezentam un film documentar de o mare intensitate: "Der Kinderberg".
De această dată v-am pregătit "Fröhliche Schwestern"/"Surorile vesele", cu subtitrare în limba germană.
www.maramures.de

Mulțumirile pentru realizarea arfișului îi revin lui Bogdan Piperiu.
www.piperiuarte.eu

Partener media, redacția "Zig-Zag de România" la Freies Radio für Stuttgart.
www.onlinereflect.eu

Intrarea este liberă, donații binevenite.

Când?
Sâmbătă, 30 Martie 2019 de la 19:00
Unde?
Bgs Gwz S-Süd> Altes Feuerwehrhaus
56 Möhringer Straße, 70199 Stuttgart


Vă așteptăm cu drag!
EU Reflect e.V. Team

Diashow Anamaria Nicoara

Data: 03.03.2019

Acorduri romantice și Artă cu nisip


Acorduri romantice cu SandArt
02 Martie 2019, ora 18.00

Concert pentru vioară și pian cu demonstație live de Artă cu nisip (Sand Art)


Golda Schmiederer - vioara
Cristina Popa-van Grootel - pian
Mariana Pachis - SandArt

Din program: Beethoven, Schubert, Liszt, Dvorák, Porumbescu, Enescu.

SandArt este o arta noua prin care se creeaza imagini in nisip in permanenta miscare, metamorfozandu-se, si care sant proiectate pe un ecran.
Desfasurarea imaginilor care iau nastere impreuna cu muzica ofera un spectacol inedit si o traire artistica originala. Artista plastica ce
creaza imaginile cu nisip se lasa permanent inspirata de muzica interpretata.
Astfel, vioara, pianul si arta cu nisip formeaza impreuna un Trio a carui creatie interpretativa se construieste pe sunetele romantice a marilor compozitori.

Intrare este liberă, donațiile sunt binevenite.

O manifestare artistică susținută de asociația "EU Reflect e.V. Stuttgart"
prin organizarea realizată de Cristina Popa-van Grootel.


Partener media: Zig-Zag de România la Freies Radio für Stuttgart

Adresa: PFLEGEZENTRUM MÜNSTER,
Elisensaal Schussengasse 3,
70376 Stuttgart

Data: 02.03.2019

<<    ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  >>  (70/14)

Caseta tehnica     Sitemap     Contact