V1
EU Reflect e.V.

 

Evenimente

<<    1 2 3 4 5 6 7 8 ...  >>  (73/15)

Patria mea de poveste

Imaginația joaca unul dintre cele mai importante roluri în viața unui copil în dezvoltarea creativității, reușind să scoată la iveala comportamente, trăiri interioare, acțiuni, curiozități ale copilului.

Pentru aceasta, poveștile au o maxima importanță în viața copiilor ajutandu-i să aibă nu numai o imaginație bogata ci și un vocabular mult mai dezvoltat, povestind sau desenând cele auzite și memorate.

Prin programul poveștilor românești gândit de actrița Dorina Harangus ,,Patria mea de poveste", proiect ce include mitologie, istorie și limbă vrem să aducem în atenția copiilor români povești românești și povestiri istorice care încurajează copiii să-și imagineze și să deseneze personajul principal în diferite situații.

Așteptam cu drag desenele copiilor aflați în orice colt al lumii, la adresa de email: patriameadepoveste@eureflect.org pentru a fi expuse de ziua națională a României într-o expoziție în Stuttgart.

In link-urile de mai jos, se gasesc patru povesti romanesti pe care va invitam sa le urmariti impreuna cu micutii dumneavoastra si sa-i indemnati sa deseneze la fel de frumos ca in video-ul cu desenele primite de la copii talentati carora le-au placut povestile noastre.

(play video) Punguța cu doi bani, o poveste video după Ion Creangă

(play video) Spaima zmeilor, adaptare după Ioan Slavici

(play video) Palatul de Cleștar, adaptare după Barbu Ștefănescu Delavrancea

(play video) Zana Zorilor, adaptare după Ioan Slavici

(play video) Decebal - ultimul rege Dac, este o serie de 4 povestiri-video pe teme istorice

Cu proiectul Patria mea de poveste: mitologie, istorie și limbă vrem să aducem în atenția copiilor români un număr de patru povești românești și patru povestiri istorice.

Ne dorim să venim în ajutorul copiilor care nu trăiesc în România, să își dezvolte limba română, să intre în contact cu limbajul specific poveștilor, cu diferite accente, cu expresii și proverbe din înțelepciunea populară si genuri musicale folclorice diferite.

Poveștile video se vor interactive astfel încât copiii sunt încurajați să-și imagineze și să deseneze personajul principal în diferite situații iar apoi să ne trimită desenele pe care le vom expune de ziua națională a României într-o expoziție în Stuttgart. Pot trimite desene pentru expoziție copii de origine română din orice parte a lumii.

Pentru a vă da detaliile necesare participării la expoziție vă rugăm să ne scrieți la adresa de email:
patriameadepoveste@eureflect.org

Grafica: Bogdan Piperiu;
Proiectul este realizat in colaborare cu Teatrolici si Colector;
Compoziții, interpretare și prelucrări folclorice: Freddy Kafka;
Scenarii, regie, scenografie, actorie povești video: Dorina Harangus;

Proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni;

Data: 19.11.2022

Invitație la film, "Dosarul 631"

Asociația ""EU Reflect - Verein für interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart"" vă invită la vizionarea filmului Dosarul 631 în regia lui Marius Th. Barna, directorul Casei de Film „Paradoxfilm“. Premiera filmul a avut loc în luna mai la București și s-a putut viziona deja pe numeroase ecrane din România.

După vizionare regizorului Marius Th. Barna propune un dialog deschis cu publicul. Pelicula este subtitrată în limba engleză. Afișul a fost adaptat pentru prezentarea din Stuttgart de către Bogdan Piperiu.

În același context, firma „Comudora“ oferă publicului o degustare de vinuri fine românești.

2 noiembrie 2022 ora 18:30
Theater am Olgaeck
hartă
Charlottenstr. 44
70182 Stuttgart

theater@theateramolgaeck.de
Tel.: +49 (0) 711 8602 3262

Intrarea este liberă, donații sunt binevenite.
Sala are locuri limitate, cei interesați sunt rugați să rezerve locuri pe adresa sekretariat@eureflect.org

"Inspirat dintr-un fapt real, filmul prezintă investigația jurnalistică a
unui reporter tv (DINU, Iosif Paștina) pentru presupusele "închisori
zburătoare”, americane din România. Printr-un concurs de împrejurări,
urmărind un misterios DOSAR 631, DINU, descoperă o scurgere de
informații dintr-o bază NATO din România. Evenimentul de presă agită,
provoacă, tentează diferite medii de presă, politicieni de vârf,
servicii, atât interne, cât și externe, provocând drame atât hilare, cât
și absurde, într-o comedie neagră.
Demersul jurnalistic al reporterului "recent” devenit de investigații,
este o probă dură, deloc facilă, pentru a-și păstra demnitatea
profesională, dar și caracterul, constatând duplicitatea, volatilitatea
morală și lipsa de măsura, a unei lumi care își continuă implacabil cursul."
Sursa: Facebook

Distribuție: Iosif Paștina, Marius Vizante, Diana Sar, Mircea Rusu, Dorel Vișan, Doru Ana, Maria Obretin, Diana Cavaliotti, Ovidiu Nicolescu, Radu Botar,
Andras Demeter, Tache Florescu, Gheorghe Visu.

Regia: Marius Th. Barna, Scenariu: Bogdan Ficeac, Imagine: Silviu Stavila, Scenografie: Grigore Pușcariu, Muzica: Petru Margineanu, Director film: Elena Popa Nitu, Producători: Marius Th. Barna, Avram Iclozan.
Trailer

Data: 26.09.2022

Invitație la un dialog cu membrii și simpatizanții acociației


joi 13 octombrie 2022 între orele 19 și 21
Freies Musikzentrum Stuttgart, etajul 1, camera 1
Stuttgarter Straße 15, 70469 Stuttgart
Locuri de parcare gratuită sunt garantate






Ordinea de zi:

- proiectul DRP "Patria mea de poveste: mitologie, istorie și limbă";
- proiectul DRP "Convergențe";
- proiectul "Zilele Culturii Române 2023";
- proiect de dezvoltare al asociației pentru care vom aplica la Fonds Soziokultur
- proiectul "Bega Brass Festival Timișoara 2023".

Vă rugăm să vă anunțați participarea la secretariatul asociației prin intermediul adresei de e-mail sekretariat@eureflect.org

Mii de mulțumiri anticipate. Vă așteptăm cu drag să vă implicați. Vor fi multe de făcut.


Toate cele bune,
Manfred-Sorin Kafka


Data: 22.09.2022

ATELIER DE ARTĂ PLASTICĂ PENTRU COPII

EU Reflect - Verein für interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart organizează un ATELIER DE ARTĂ PLASTICĂ PENTRU COPII cu vârste între 8 și 18 ani.
Participarea la atelier este gratuită.

Atelierul se va desfășura duminică 25 septembrie 2022 între orele 11.00 și 16.00 și va avea loc la Școala de Artă respectiv în Atelierul “Beva” în 89073 Ulm, Frauenstrasse 134.

Atelierul respetiv Școala de Artă “Beva” aparțin artistului Vasile Bedreaga, artist cu o experiență pedagogică de peste 25 de ani în formarea artistică a tinerilor și adulților, care are în palmaresul artistic numeroase participări la expoziții în cadrul diferitelor evenimente / muzee în Europa, China și SUA, precum și lucrări efectuate la solicitarea unor persoane private.

Atelierul creativ este intensiv, iar în cadrul lui copiii vor face cunoștință cu diferite tehnici cum ar fi: serigrafie, ceramică, sticlă, grafică, design și pictură în ulei și vor învăța o tehnică mixtă de creare a autoportretului.

Mai multe detalii despre artistul Vasile Bedreaga se pot găsi pe www.galerie-beva.de.

Puteți să vă înscrieți copiii până la data de 20 septembrie 2022 la telefon: 0173 38777 22 sau email sekretariat@eureflect.org.

Precizăm că numărul de locuri este limitat la 8 copii.
Dacă aveți întrebări, vă rog adresați-le în comentarii (dacă e pe facebook).

Cu gânduri bune,
Simona Wood
---------------------------------------------------------------
Sekretariat
EU Reflect - Verein für interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart

Data: 12.09.2022

Zilele Culturale Române Stuttgart 2023

Dragi colegi de asociație,

în primul rând sper că ați avut parte cu toții de o vara frumoasă și liniștită, iar acest mesaj va găsește sănătoși și optimișți, în ciuda vremurilor pe care le trăim.

Sâmbătă 17 septembrie 2022 între orele 13:30 - 16:30 vă invităm cu mare drag la o întâlnire, în care vom face un prim pas către ediția a II-a a “Zilelor Culturale Române Stuttgart 2023”.

Pentru a reuși un program cât mai variat și care să vină în întâmpinarea cât mai multor nevoi, s-a propus o ședință de Brainstorming / furtună de idei, prin care să se genereze idei de activități pentru festival. Brainstormingul va fi moderat de Dorina Haranguș.

Ce înseamnă brainstormingul și cum funcționează el? Brainstormingul sau furtună de idei nu este doar o ședință de grup în care se generează idei referitoare la un subiect, ci și o tehnică prin care se ajunge la idei noi și se îmbunătățesc și dezvoltă cele vechi, prin puterea de conexiune a grupului.

Aici sunt câteva reguli și necesități, pentru ca brainstormingul să fie eficient:
• ideile care vin în brainstorming sunt / trebuie să fie spontane. Desigur se pornește de la idei de bază / tematică / subiect și se declanșează o furtună de idei, în care oricine poate spune orice. Ei bine, în acel vârtej se vor genera ideile noi, bune, geniale;
• pentru a fi spontan și creativ, în procesul brainstorming se elimină orice soi de judecată de valoare sau competență, pentru că orice judecată blocheza procesul creativ și inhibă spontaneitatea;
• în brainstorming se aruncă în spațiul ideatic comun orice idee care îți vine în minte legată de un subiect, bună, proastă sau genială, nu contează ; toate ideile vârf se notează. O să ne dăm seama atunci, ce să notăm;
• o idee nu foarte bună poate să genereze în altul o idee genială. Așa funcționează. Ideile se dezvoltă pornind de la simplu și trecând prin creierele tuturor;
• condiția de bază este, să nu existe judecată;
• critic este exclusă;
• deci, nu se judecă, nu se analizează, nu se critică;
• se fac doar conexiuni de idei;
• tot ceea ce se spune în brainstorming, este acceptat ca și corect. Absolut tot. Asta este.
Brainstormingul are nevoie de un moderator. Moderatorul va facilita de exemplu, depășirea momentelor de tăcere care sunt inevitabile, prin refocalizare.
Moderatorul va propune la ședință câteva exerciții simple de conexiune și de stimulare a spontaneității și creativității ca bază de pornire, pentru a da rezultate cât mai bune.

Întrebările la care vom răspunde în amănunt vor fi:
- ce fel de evenimente culturale vrea să facă și să prezinte asociația în festival?
- ce fel de eveniment cultural ți-ar plăcea ție, individual, să faci sau să vezi?
- ce fel de evenimente crezi că sunt necesare, pentru a atinge scopul asociației (dialogul intercultural), pentru a dezvolta și a crește vizibilitatea asociației și relevanța ei?
O să fie distractiv și sunt convinsă, că vom genera niște idei grozave!
Deci, pregățiți-va pentru creativitate!!!

Dacă nu puteți participa, vă rugăm să ne trimiteți ideile voastre prin email și noi le vom pune în spațiul de idei.

Întâlnirea va avea loc în 70176 Stuttgart, Schlossstrasse 76 la parter.

În speranța că veți reuși să dați curs invitației noastre , vă doresc o săptămână liniștită !

Cu gânduri bune,
Simona Wood
---------------------------------------------------------------
Sekretariat
EU Reflect - Verein für interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart

Data: 12.09.2022

<<    1 2 3 4 5 6 7 8 ...  >>  (73/15)